Najnovije vijesti

Održana pozorišna radionica za mlade

jun 20 2016

Prvi dio pozorišne radionice za mlade realizovao se u prostoru Centra Sunce, čiji će proizvod biti predstava koja će biti prikazana publici u okviru manifestacije povodom obilježavanja stogodišnjice od osnivanja rudnika željezne rude Ljubija, a koju će Udruženje Program Prijedor iz Trenta zajedno sa akterima lokalne zajednice Prijedora upriličiti u Ljubiji 5. i 6. avgusta ove godine.


Prva, pripremna radionica upoznavanja realizovana je 19. marta u prostoru Agencije lokalne demokratije Prijedor uz učešće mladih dramskog studija „Živko Desnica“, a voditelj radionice bio je Paolo Vićentini (Paolo Vicentini), profesionalni glumac iz Trenta.


Cilj radionica je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, izražavanje svojih osjećanja i potreba, kao i skretanje pažnje javnosti na određene probleme sa kojima se susreću mladi današnjice, a tema radionice je obrada predstave Romeo i Julija, ali na jedan šaljiv i moderan način uz malo teksta i dosta plesa i pjevanja, a publici će biti ostavljeno da sama procijeni i odabere da li je kraj predstave tragičan ili srećan.

Drugi i treći dio radionice planiran je za period 14. - 16. juli i 4. - 6. avgust, kada će predstava biti prikazana publici.

 

Foto zapis sa održane radionice možete pogledati OVDJE

 

 

 

Read 464 times

About The Author