Najnovije vijesti

Vece filma u ALD Prijedor

avg 15 2017

Povodom Dana Mladih, u sklopu projekta Balkanska regionalna platforma za učesće i dijalog mladih koja se bazira na kulturnoj participaciji mladih, u subotu 12.08.2017. godine u Prijedoru održana je projekcija filma "Folkolin" i online panel na temu Kinematografija i mladi  u kome su učestvovali mladi iz 7 gradova sa Balkana.

Na početku online panela mladi su imali priliku da poslušaju Tamaru Milošević iz Podgorice  profesora književnosti i studenta filmske režije. Ona je govorila o istoriji Jugoslovenske kinematografije, poznatim Jugoslovenskim režiserima, kao i žanrovima koji su bili zastupljeni u to vrijeme. Nakon toga mladi su mogli da iznesu svoje mišljenje u vezi trenutne situacije u kinematografiji, amaterskim filmovima, zainteresovanosti mladih za filmove, koje to žanrove vole da gledaju, da li su posjetili neki filmski festival i niz drugih pitanja na pomenutu temu.

Nakon završenog panela, mladi su pogledali film "Folkolin" crnogorskih režisera. "Folkolin" je priča o momku koji sluša turbo folk i kojeg "folkonalna policija" hvata u upotrebi "tog strašnog poroka" i šalje na odvikavanje, a glavne uloge igraju Stefan Vuković, domaći glumac Aleksandar Radulović, legendarni muzičar Rade Rapido i vizuelni umjetnik Brčko Brčković.

Fotografije sa ovog događaja možete pronaći ovdje 

Read 240 times

About The Author