Najnovije vijesti

3. Balkanski omladinski forum

okt 25 2017

 

Treći balkanski omladinski forum je održan na Kosovu* u periodu od 18. do 21.10.2017. godine.

Ukupno 70 učesnika iz pet zemalja sa Balkana i 7 Agencija lokalne demokratije zajedno sa krovnom organizacijom ALDA iz Skoplja su bili prisutni na događaju.  Predstavnici iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova* su razgovarali o temi kulturne participacije mladih ljudi na Balkanu. Tokom foruma predstavljeni su i inicijalni rezultati istraživanja sprovedenog u svih pet zemalja na već pomenutu temu. 

 

 

Balkanski omladinski forum se održava svake godine u sklopu projekta Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih sa Balkana. Predstavnici omladinskih organizacija, civilnog društva i lokalnih vlasti su se sastali u zgradi Opštine u Peći na početku foruma. Učesnici su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima vlasti na temu kulturne participacije mladih ljudi. Nakon posjete Opštini u Peći uslijedile su panel diskusije, radionice i debate.

Regionalna platform za učešće i dijalog mladih sa Balkana je projekat koji sprovodi 7 Agencija lokalne demokratije iz zemalja Zapadnog Balkana zajedno sa ALDA-om iz Skoplja na čelu. Projekat je finansiran od strane Evropske Unije.

Read 368 times

About The Author